Reiki: Univerzalna življenjska energija za boljše počutje in zdravje

Dragi bralci,

v današnjem članku bi rada z vami delila svoje izkušnje in znanje o reikiju, eni izmed najbolj priljubljenih oblik bioenergetske medicine. Omenila sem ga sicer že v prejšnjih člankih, sedaj pa se bom poglobila v tehniko, ki se skriva pod tem izrazom.

Kaj je reiki?

Reiki je japonska beseda, ki pomeni “univerzalna življenjska energija”. Ta energija teče skozi nas in nas obdaja ter hkrati prežema vse okoli nas. Reiki je oblika bioenergetske medicine, pri kateri se zdravilec (ki ima licenco) dotika ali drži roke nad pacientom, da bi uravnovesil pretok energije v njegovem telesu. To uravnoteženje pomaga pri odpravljanju blokad, ki lahko povzročijo fizične, čustvene ali duševne bolezni.

Prakticirnaje reikija

Med seanso reikija se pacient udobno namesti na mizo ali stol, oblečen v udobna oblačila. Zdravilec bo nato položil roke na različna mesta po telesu, od glave do pet. Med tem se pacient počuti sproščenega in umirjenega, saj se njegov um in telo sprostita. Trajanje seanse običajno traja med 60 in 90 minutami.

Učinki reikija na telo, um in dušo

Učinki reikija so lahko različni, odvisno od posameznika in njegovega stanja. Nekateri poročajo o občutku globoke sprostitve, lajšanju stresa in tesnobe, zmanjšanju bolečin, izboljšanju spanca in povečanju energije. Spet drugi govorijo o izboljšanju splošnega zdravja, vključno z zdravljenjem bolezni, ki so povezane s kroničnim stresom, kot so migrene, prebavne težave, avtoimunske bolezni in celo rak.

Reiki pa ni samo terapija za zdravljenje bolezni, ampak tudi način življenja. Mnogi, ki so se naučili reikija, ga uporabljajo za osebno rast in duhovni razvoj. Meditacija in vizualizacija sta pomembna elementa reikija, ki lahko pomagata pri uravnoteženju energije in osebne rasti.

Čeprav se reiki morda zdi kot čarovnija ali mistična praksa, je pravzaprav znanstveno utemeljen. Študije so pokazale, da reiki spodbuja sproščanje hormonov, ki lahko pomagajo pri lajšanju stresa in tesnobe ter izboljšanju imunskega sistema. Prav tako lahko pomaga pri zmanjševanju vnetij in izboljšanju krvnega obtoka.

Komu je reiki namenjen?

Reiki lahko prakticirajo vsi, ki si želijo zdraviti svoje telo, um in dušo. Ni potrebno imeti nobenih posebnih sposobnosti ali znanja. Pomembno pa je, da se naučite reiki pri učitelju z licenco in da se držite etičnih načel, ki jih reiki uči.

Kot sem že omenila, je bil reiki zame ključnega pomena pri celostni oskrbi telesa, duha in duše. Poleg tega pa mi je pomagal pri soočanju s strahom in tesnobo, ki ju je povzročil rak. Med seansami reikija sem se naučila, kako se sprostiti in pustiti, da se zdravilna energija pretoči skozi moje telo. To mi je pomagalo pri lajšanju posledic kemoterapije in pri okrevanju po operaciji.

Reiki ni čudežno zdravilo, vendar pa lahko pomaga pri lajšanju simptomov bolezni in izboljšanju splošnega zdravja. Poleg tega pa je lahko tudi način življenja, ki lahko pomaga pri osebni rasti in duhovnem razvoju.

Če iščete alternativni način zdravljenja, ki bo pomagal pri celostni oskrbi telesa, duha in duše, potem z reikijem gotovo ne boste. Vsekakor pa je pomembno, da se pred začetkom terapije posvetujete s svojim zdravnikom in poiščete licenciranega učitelja reikija.

Upam, da sem vam s tem člankom uspela predstaviti reiki kot obliko bioenergetske medicine, ki lahko pomaga pri zdravljenju in osebni rasti. Želim vam veliko zdravja, sreče in miru v vašem življenju.

 

Do naslednjič <3

Maja F.

Pozdravljeni, sem Maja in vam želim predstaviti svojo življenjsko zgodbo. Pred sedmimi leti so mi diagnosticirali raka na dojki in po mesecih tradicionalnega zdravljenja, zaradi katerega sem se počutila slabše kot kadar koli prej, sem začela iskati pomoč v alternativni medicini. Naletela sem na bioenergetiko, ki mi je popolnoma spremenila življenje. Bila je prelomnica, ki mi je pomagala okrevati po izčrpajoči bolezni.

Od takrat sem si prizadevala, da bi izvedela več o alternativni medicini. Potovala sem v kraje, kot so Indija, Bali in Peru, da bi se učila od nekaterih najboljših zdravilcev na svetu. Kljub neverjetnim potovanjem pa se še vedno vsak dan učim novih stvari in širim svoje znanje. Raziskovala sem različne prakse, vključno z ajurvedo in akupunkturo. Poglobila sem se v jogo in meditacijo, ki sta postali stebra mojega dobrega počutja. Vsaka od teh praks ima svoje edinstvene prednosti, ki vodijo do zdravega duha v zdravem telesu.

Vem, da je alternativna medicina lahko polarizirajoča tema, vendar resnično verjamem v njeno moč. Ni zdravilo za vse, to priznam, vendar lahko tistim, ki so ji odprti, prinese mnoge koristi. Na lastne oči sem videla, kakšen vpliv ima lahko na življenje posameznika. Pomagala je meni in pomagala je neštetim drugim. Če ste zadržani glede alternativne medicine, vas spodbujam, da ji daste priložnost. Nikoli ne veste, kako lahko spremeni vaše življenje.

Navdušena sem, da sem se kot avtorica pridružila ekipi Tretjega očesa. Moje poslanstvo je, da svoje izkušnje in znanje delim z vami, dragi bralci in bralke. Verjamem, da imajo lahko vsi korist od praks alternativne medicine, ne glede na to, ali se spopadajo s kronično boleznijo ali preprosto želijo izboljšati svoje splošno počutje. Skozi svoje članke vam bom poskušala približati različne prakse in vas izobraziti na področju le-teh. Če bom imela srečo, bodo morda komu spremenile življenje na bolje, tako kot ga je meni bioenergetika vsa tista leta nazaj.

Scroll to Top